Koledar dogodkov

Ustvarjanje kampanj

Komuniciranje družbenih tem s poudarkom na okoljevarstvu

 14. in 15. april 2021 od 15. do 16.30 ure

 

 

 

Vabimo vas na dvodnevno usposabljanje, na katerem boste spoznali pomembne in potrebne korake za ustvarjanje uspešnih kampanj. Usposabljanje je namenjeno vsem, ki pri svojem delu prepoznavate potrebo po širšem dosegu z uporabo kampanj kot tudi tistim, ki že izvajate kampanje, vendar te ne dosegajo željenih učinkov in bi jih zato želeli izboljšati. Usposabljanje bo teoretično, teorija pa bo prepletena z atraktivnimi in navdihujočimi primeri iz prakse,  ki bodo razširili polje razmišljanja o možnih strokovnih in ustvarjalnih pristopih.

 

Na usposabljanju bomo predstavili:

Ø  komuniciranje družbenih tem s poudarkom na okoljevarstvu;

Ø  razliko med komercialnim marketingom in družbenim marketingom, vlogo medijev in medijskih kanalov ter pomen javnega in fizičnega  prostora;

Ø  korake načrtovanja kampanje: kako opredeliti problem, določiti cilje, določiti ciljne javnosti, oblikovati strategijo in taktike ter izbrati primerne medijske kanale;

Ø  kaj pomeni kreativnost pri ustvarjanju kampanj.

 

Usposabljanje bo vodila:

Maja Hawlina, psihologinja, ki se je specializirala za komuniciranje v javni sferi, za medije in  transakcijsko analizo. Po uspešni karieri v trženju se zadnji dve desetletji ukvarja izključno s komuniciranjem pomembnih družbenih tem kot so nasilje, neenakosti, podnebne spremembe, migracije, pravica do domovanja ipd. Je (so)ustanoviteljica Studia Poper (www.poper.si) in zavoda Avante Largo (www.avantalargo.si), v okviru katerih je s sodelavci izpeljala nekaj najpomembnejših družbenih kampanj v našem prostoru. Je prejemnica številnih nagrad za kreativno direktorstvo, predvsem na področju socialnega komuniciranja. Bila je članica žirij in odborov različnih slovenskih in mednarodnih festivalov: Erste Foundation, New York Festival, British Council AD Award, Scream, Golden Hammer, Euro Effie, SOF ipd..

 

Brezplačno usposabljanje je namenjeno organizacijam članicam mreže Plan B za Slovenijo. Na usposabljanje se lahko prijavite na spletni prijavnici do ponedeljka, 12. 4. 2021. Usposabljanje bo potekalo preko spleta.

 

Vljudno vabljeni!

Vabilo >>>

Kraj dogodka: Zoom 
Kontakt: polona@planbzaslovenijo.si