Ljubljana, 7. junij 2022 -  Danes je v vaše e-nabiralnike* prispel že 23. Podnebni novičnik vsebinskih mrež. 

 

Prinaša obilico informacij o aktivnostih Mreže za prostor in mreže Plan B za Slovenijo ter seveda novice o dejavnostih članic obeh vsebinskih mrež s področja okolja in prostora. Ne spreglejte tudi povabil na dogodke v poletnih mesecih.

 

 

Avtor uvodnika junijskega novičnika, Nik Lupše z Morigenosa, je ob pričetku poletja zapisal:

 

Ob začetku turistične poletne sezone bi bilo vredno spomniti, da na in v morju nismo sami. Poleg velikih pliskavk, ki naše morje kličejo dom, so tu še številne vrste rib, glavonožcev ter ostalih nevretenčarjev, pa tudi številne vrste morskih ptic, katerih zdravje je odvisno od zdravja naših voda. Bodimo pametni, bodimo odgovorni. Imejmo v zavesti, da si morja ne lastimo. Smo le ena izmed vrst, ki je od zdravega morja odvisna in brez njega ne more obstati.

 

Uvodnik in preostale novice lahko preberete na tej povezavi

*Če še niste naročeni na Podnebni novičnik, se prijavite na tej povezavi

 

Skupni novičnik Mreže za prostor in mreže Plan B za Slovenijo pripravljata Umanotera in IPoP – Inštitut za politike prostora. Podnebna programa mrež Plan B za Slovenijo in Mreže za prostor sofinancirata Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor iz sredstev Podnebnega sklada. Za mnenja, predstavljena v tem dokumentu, so izključno odgovorni avtorji dokumenta in ne odražajo nujno stališč Ministrstva za okolje in prostor ali Eko sklada j.s.