Koledar dogodkov

Okrogla miza Kako skrbimo za drevesa v mestih?

Za prebivalce v mestih sta urejanje zelenih površin in ravnanje z mestnim drevjem zelo pomembna, zagotavljata kakovost bivanja in zdravje, ki ju ne more nadomestiti nobena grajena prvina v mestu. Pravno organizacijski okvir za celovito upravljanje mestnega drevja, to je drevja, ki v uličnem, parkovnem in vrtnem okolju naselij ustvarja kakovost bivanja, je trenutno šibek. Potrebe po celovitem in strokovnem delu mestnim drevjem s časom naraščajo, podnebne spremembe in javno zdravstveni problemi zahtevajo več dreves in boljše ravnanje z obstoječim drevjem. Strokovna javnost že dalj časa na odločevalce naslavlja zahteve v tem smislu, doslej brez uspeha. Velikokrat na probleme opozarjajo tudi prebivalci in nevladne organizacije s pomočjo medijev in različnih pobud.

 

Opozorimo na to problematiko skupaj! V sodelovanju PIC in IPoP organiziramo okroglo mizo o skrbi za drevesa v mestih.

 

Kdaj? 2. novembra ob 17:00.

Kje? Stara elektrarna v Ljubljani, Slomškova ulica 18

 

Predvidena je izvedba dogodka v živo in možnost spremljanja preko spleta. Prijava je iz epidemioloških in tehničnih razlogov obvezna, na tej POVEZAVI!

 

Povezava do Facebook dogodka.

 

Vse, ki vas vznemirja ravnanje z mestnim drevjem, vabimo, da nam posredujete kratke spodbudne zgodbe dreves, ki nam lahko pomagajo izboljšati razmere v praksi.

Zgodbe, ki nam bodo pomagale motivirati odgovorne za spremembe v sistemu ravnanja z drevesi bodo smiselno predstavljene na okrogli mizi Kako skrbimo za drevesa v mestih.

Prispevajte zgodbo drevesa -> TUKAJ!

Kraj dogodka: Ljubljana 
Kontakt: aljosa.petek@pic.si