Koledar dogodkov

Mrežna delavnica za oblikovanje skupnega stališča

Delavnica oblikovanja skupnih stališč članic mreže Plan B za Slovenijo o energetskem prehodu v luči podnebnih sprememb

 

20. november 2018, od 17. do 20. ure

Info točka Okoljskega centra, Trubarjeva 50, Ljubljana

 

Globalne podnebne spremembe so iz teorije prerasle v resno grožnjo okolju in ljudem. Zadnje objavljeno poročilo Medvladnega odbora za podnebne spremembe (IPCC) je močno zaostrilo zahteve glede potrebne hitrosti in velikosti zmanjšanja izpustov toplogrednih plinov za ohranitev stabilnega podnebja. Da bi odgovorili na vprašanje kako pridobivati energijo na okolju čim bolj prijazen način, smo v lanskem letu organizirali tri delavnice za usklajevanje stališč, na katerih smo predstavili različne vidike pridobivanja energije. Tokratna delavnica predstavlja naslednji korak, saj je namenjena prepoznavanju stališč, ki so članicam mreže skupna in ki jih bomo lahko v prihodnje zagovarjali kot mreža.

  

Namen delavnice je, da oblikujemo skupna stališča glede energetskega prehoda v luči podnebnih sprememb in tako prepoznamo presečišče naših zahtev. Na delavnici bomo pregledali Osnutek stališč (poslan z vabilom na delavnico) ter se poglobili v posamezne alineje, glede na komentarje udeležencev.

  

Delavnica je namenjena izključno organizacijam članicam mreže Plan B za Slovenijo.

Prijave na delavnico sprejemamo do zapolnitve mest. Prijavite se lahko na tomi@focus.si do vključno 19. novembra. Udeležba na delavnici je brezplačna.

 

Vljudno vabljeni!

 

VABILO na delavnico v pdf obliki.

 

Kraj dogodka: Okoljski center, Trubarjeva 50, 1000 Ljubljana 
Kontakt: polona@planbzaslovenijo.si